Friday, 11 January 2013

Kekalutan Dalam Pakatan RakyatPEMBANGKANG BERCITA-CITA UNTUK MENEKAN KERAJAAN DENGAN HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT. KONON-KONON KATA PEMBANGKANG DENGAN KEJAYAAN HIMPUNAN INI AKAN DAPAT MEMBUKA MATA SELURUH RAKYAT DALAM NEGARA INI DAN MATA PM BAHAWA MEREKA ADALAH PEJUANG SEBENAR.
DI MATA RAKYAT YANG RASIONAL INILAH KEMUNGKINAN KE ATAS HIMPUNAN:

                  

 APA AKAN BERLAKU JIKA ANWAR IBRAHIM DAN PEMIMPIN PEMBANGKANG YANG LAINNYA MEMPROVOKASI RAKYAT. BETUL ASALNYA DI DALAM STADIUM MERDEKA IAITU TEMPAT TERTUTUP TETAPI SELEPAS ANWAR MENDAPATI TIADA RESPON DARI KERAJAAN, TIADA MEDIA YANG MERAKAMKAN AKSI-AKSI MEREKA, TIADA POLIS YANG MENGAWASI KESELAMATAN MEREKA DI DALAM STADIUM, TIADA TINDAK BALAS DARI POLIS AKAN MENYEBABKAN ANWAR IBRAHIM KECEWA KERANA LAKONANNYA TIDAK DAPAT DILIHAT MAKA DIA AKAN MENGAJAK RAKYAT UNTUK KELUAR DARI STADIUM DAN BERARAK DI ATAS JALANRAYA KERANA ARAB SPRING TIDAK BERLAKU DI DALAM TEMPAT TERTUTUP. MAKA BERLAKU SEMULA KEGANASAN.

                  APA AKAN BERLAKU JIKA PESERTA-PESERTA PEMBANGANG MASIH LAGI DENGAN SIKAP MEMBAWA KANAK-KANAK KECIL KE TEMPAT HIMPUNAN. BAYANGKAN JIKA KANAK-KANAK INI CEDERA ATAU LEBIH SERIUS MENINGGAL DI TEMPAT HIMPUNAN. SIAPA AKAN DIPERSALAHKAN…ADAKAH PM YANG AKAN DIPERSALAHKAN ATAU ANWAR IBRAHIM…PASTINYA INI HIMPUNAN PEMBANGKANG DAN PASTINYA JIKA KEJADIAN BERLAKU AKAN ADA ALASAN ANWAR UNTUK MENGAJAK RAKYAT KELUAR DAN MENYERANG PM KERANA MENGAKIBATKAN KECEDERAAN DAN KEMATIAN.


                  APA AKAN BERLAKU JIKA RUSUHAN MEREBAK KELUAR DAN PELANCONG-PELANCONG YANG SEDANG BERADA DI SEKITAR LOKASI DITIMPA MUSIBAH KERANA TINDAKAN GANAS PESERTA HIMPUNAN.

                   APA AKAN BERLAKU JIKA KEJADIAN INI DIKETAHUI OLEH NEGARA BARAT DAN PELANCONG ITU ADALAH DARI NEGARA BARAT, ADAKAH MEREKA AKAN BERDIAM DIRI…PASTINYA TIDAK, DAN INI SECARA TIDAK LANGSUNG MENDEDAHKAN NEGARA KEPADA KESELAMATAN DAN KEDAULATAN.

                  APA AKAN BERLAKU JIKA PEMIMPIN-PEMIMPIN PARTI PAS YANG TERLIBAT DI DALAM HIMPUNAN  INI MENYERU SELURUH PESERTA ISLAM SUPAYA BERJUANG DAN BERJIHAD. KEMATIAN DI DALAM HIMPUNAN INI ADALAH JIHAD PASTINYA AKAN MENYEBABKAN MEREKA TERPENGARUH LALU MEREKA AKAN BERTINDAK GANAS DAN MENJADIKAN HIMPUNAN YANG DIKATAKAN AMAN BERUBAH KEPADA HIMPUNAN GANAS…

               APA AKAN BERLAKU JIKA HIMPUNAN INI BERGERAK KELUAR DARI STADIUM, PASTINYA BANYAK PRASARANA YANG DISEDIAKAN KERAJAAN KEPADA RAKYAT AKAN HANCUR DAN MUSNAH. ADAKAH INI YANG KITA INGINKAN …..KOS PEMBAIKAN AKAN MENJADI TINGGI DAN TERPAKSA DITANGGUNG OLEH RAKYAT AKHIRNYA.

                   APA AKAN BERLAKU JIKA KEDAI-KEDAI KECIL DIMUSNAHKAN OLEH PESERTA-PESERTA YANG AKHIRNYA BERTUKAR MENJADI PERUSUH…KASIHAN PENIAGA-PENIAGA KECIL TERPAKSA MENANGGUNG KERUGIAN…

                 APA AKAN BERLAKU SEMASA HIMPUNAN APABILA PENIAGA, PEMANDU TEKSI DAN BAS TAKUT UNTUK BEROPERASI KERANA KEGANASAN YANG DITIMBULKAN OLEH PERUSUH….

ADAKAH INI YANG KITA INGINKAN??????

No comments:

Post a Comment