Thursday, 12 July 2012


ISU-ISU PEMBANGKANG


Lagi-lagi cerita pasal Faekah Hussin, SU politik kepada Tan Sri Khalid. Tak habis lagi ke isu ini, PKR ni tak sayangkan parti ke, tak sayangkan Selangor ke yang mereka dah berjaya tawan dari BN. Pengundi akan lihat isu ini sebagai perpecahan dalam parti. BN akan mainkan isu ini dan memperlihatkan bahawa ini adalah bukti bahawa PKR tidak mampu untuk mentadbir Selangor malah pembangkang tidak mampu mentadbir Malaysia.

Kita lihat satu persatu isu ini berdasarkan kronologi.

kumpulan ketua umum pkr
ahli kump  – dsai, azmin ali,saifudin,  rafizi, latheefa koy
kumpulan presiden pkr
ahli kump – wan azizah, tan sri, faekah, fuziah salleh,
Rancangan Menjatuhkan Tan Sri Khalid Sebagai MB
Rancangan Menjatuhkan Tan Sri Khalid Kerana Azmin Ali Mempunyai Niat Untuk Menjadi MB, Anwar Ibrahim Meminta Agar Wan Azizah Menggantikan Tan Sri Khalid


Wan Azizah Mempertahankan Bahawa Khalid Tidak Melakukan Sebarang Kesalahan Untuk Dilucutkan Jawatannya
Serangan-Serangan Ke Atas Menteri Besar Dan Dipanggil “Khalid Gagap” Dan Pelbagai Kelemahan Tan Sri Khalid Ditimbulkan


Tan Sri Khalid Sentiasa Merujuk Kepada Wan Azizah Dan Mendapat Nasihat Dari Faekah Hussin
Isu Ais Krim Azmin Ali
Azmin Ali Marah, Kerana Apabila  Tan Sri Ditanya Oleh Wartawan Tentang Isu Ais Krim Azmin Ali Jawapan Tan Sri Gagal Membantu Azmin Membersihkan Namanya.


Kenyataan Tan Sri Khalid Yang Tidak Membela Azmin Ali Dilihat Seperti ‘Bola Tanggung’ Untuk Mengenakan Azmin, Bahasa Mudahnya  “Oh Kau Nak Jatuhkan Aku Heh Skrg Tengok Siapa Kantui”
Azmin Dituduh Anak Derhaka Oleh Ibunya
Azmin Dituduh Anak Derhaka Oleh Ibunya Dan Adiknya Umi Halfida.


Wan Azizah Memberi Kenyataan Agar Azmin Balik Dan Menziarahi Ibunya, Sama Juga Maksudnya “Kau Masih Tak Sempurna Dan Tak Layak Untuk Jadi Mb”
Rafizi Letak Jawatan
Rafizi Meletak Jawatan Ceo Penasihat Ekonomi Negeri Selangor. Alasan Tidak Menasabah Iaitu “Tidak  Lebih Daripada 2 Tahun Pada Satu-Satu Jawatan”, Kalau Benar Ini Alasan Rafizi Kenapa Tidak Letak  Jawatan   Pengarah Strategik PKR. Ertinya Dia Kecewa.


Faekah Dan Tan Sri Dituduh Dalang Dalam Perletakan Jawatan Ini. Mereka Pastinya Gembira Dengan Perletakan Jawatan Ini Kerana Secara Tidak Langsung Tidak Ada Lagi ‘Spy’ Yang Boleh Memberikan Sebarang Maklumat Tentang Tan Sri Kepada KU PKR.
Tindakan Faekah Memberi Surat Sokongan Kepada Sykt Anak Sdrnya Utk Glc-Pnsb
Saifudin Nasution Mengarahkan MB Supaya Tindakan Diambil Ke Atas Faekah Kerana Melakukan Tindakan Berunsur Kronisme.


SPRM Mengatakan Bahawa Surat Sokongan Yang Dikeluarkan Oleh Faekah Bukanlah Satu Bentuk Rasuah Atau Penyalahgunaan Kuasa. Ini Melegakan Tan Sri Dan Dalam Masa Yang Sama Telah  Mendapat Sokongan Daripada Wan Azizah. MB Juga Tidak Mempersalahkan Faekah Kerana Tindakan Nya Tidak Berunsur Kronisme.
Tindakan Latheefa Koya Ahli Majlis Petaling Jaya
Latheefa Koya Mempertikaikan Tindakan Presiden Menyebelahi  Mb. 


Tan Sri Ingin Mengambil Tindakan Memecat Jawatan Ahli Majlis  Di Atas Sikap Latheefa.
Saifuddin Nasution Mengatakan Sebarang Tindakan Ke Atas Ahli Parti Perlu Melalui Biro Politik Pkr.


Ini baru sedikit yang aku kutip tentang isu dua tim ini, tapi aku fikir mereka kena berbaik-baik untuk memastikan bahawa ia tidak akan  menjejaskan PKR dan pembangkang. Bila ada masa nanti aku cari lagi bahan yang boleh kita share bersama. Last week yang aku hantar cerita pasal najib itu ok tak. Bye.

No comments:

Post a Comment