Saturday 2 May 2015

'PKR Parti ANAK-BERANAK'


PKR sekali lagi memperlihatkan parti itu cenderung kepada parti anak-beranak apabila tempat Datuk Seri Anwar Ibrahim digantikan dengan isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail pada pilihan raya kecil (PRK) Dun Kajang, 23 Mac ini.

Ketua Umno Bahagian Besut, Nawi Mohamad berkata, jika dahulu Anwar menggantikan tempat Wan Azizah di Parlimen Permatang Pauh, kali ini Wan Azizah pula menggantikan tempat Anwar berikutan ketua pembangkang itu hilang kelayakan bertanding selepas dijatuhkan hukuman penjara lima tahun oleh mahkamah rayuan.

Katanya, keadaan itu turut menunjukkan Anwar mempunyai agenda peribadi berbanding perjuangan kepada rakyat sehinggakan tidak memberi peluang kepada pemimpin lain dalam PKR untuk bertanding di kerusi tersebut.

“Itu adalah hak PKR, tetapi macam tiada calon lain sehinggakan beri kepada isteri sendiri. Mungkin juga dia ada agenda lain kerana sebelum ini dikhabarkan beliau mahu jadi Menteri Besar Selangor.

sumber:sinar

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete